Από όταν ήμουν μαθήτρια στο σχολείο ήθελα να βοηθάω τους άλλους, φίλοι μου μιλούσαν για τα προβλήματά τους ενώ συμμετείχα σε ομάδα κατά του bullying μεταξύ άλλων. Αρχικά ήθελα να γίνω νηπιαγωγός, μετά δασκάλα και πάντα ήθελα να γίνω ψυχολόγος.

Οι καθηγητές μου, οι γονείς μου και η ζωή με καθοδήγησαν αλλού και έκανα αυτό που ακουγόταν λογικό και κατέληξα να κάνω αίτηση για Οικονομικά. Έκανα το πρώτο μου πτυχίο στα Οικονομικά στο University College of London, μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στο London School of Economics. Όταν επέστρεψα στην Αθήνα, ξεκίνησα να διδάσκω οικονομικά σε Λύκειο. Λάτρευα το σχολείο και τους εφήβους μου! Όσο δίδασκα, συνέχισε να μου τραβάει το ενδιαφέρον όλο και περισσότερο ο κόσμος της ψυχολογίας.

Πήρα τη μεγάλη απόφαση να ξαναγυρίσω στα θρανία: Έφυγα από την Ελλάδα για να ολοκληρώσω διπλό μεταπτυχιακό στην συμβουλευτική ψυχολογία στο Columbia University στην Αμερική ενώ παράλληλα εργαζόμουν σε δημόσια σχολεία στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Από το 2008, που επέστρεψα στην Ελλάδα, εργάζομαι ως ψυχολόγος σε σχολείο στην Αθήνα.

Η εμπειρία μου ως μητέρα, σύζυγος, θεραπεύτρια, φίλη, κόρη, αδερφή και αθεράπευτα αισιόδοξη γυναίκα μου έχουν δείξει ότι οι περισσότερες προκλήσεις στη ζωή μας βρίσκονται στην δυσκολία μας να πάρουμε κάποια απόφαση. Κάθε απόφαση έχει ένα κόστος, κάθε «ναι» εμπεριέχει και ένα «όχι». Πιστεύω ότι μας καθοδηγούν οι αξίες μας και η αγάπη για τον εαυτό μας και τους άλλους. Οι αξίες είναι οι πυλώνες μας, οι κατευθυντήριες γραμμές της ζωής μας. Οι αξίες μαζί με την αγάπη μπορούν να καθοδηγήσουν το πως θέλουμε να ζούμε καθημερινά.

Παραδείγματα αποφάσεων που συναντώ στην εργασία μου:

Αποφάσεις για τις σχέσεις μας:

να ξεκινήσω μια σχέση ή όχι;

να μείνω στη σχέση μου ή να το λήξω;

να αφήσω την περηφάνεια μου να με κυριεύσει ή να δεχτώ ότι μπορεί και ο άλλος να έχει κάποιο δίκιο από την δική του οπτική πλευρά;

να μοιραστώ ή να οχυρωθώ;

Αποφάσεις για το πως θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου:

θα είμαι συνέχεια κοντά τους ή θα τους αφήσω να παίρνουν μόνοι τους Αποφάσεις;

θα είμαι πιο αυστηρή ή πιο επιτρεπτική;

θα τα κάνω όλα μόνη μου ή θα ζητάω βοήθεια;

Αποφάσεις για την εργασία μου:

είμαι καλά εκεί που είμαι ή να ζητήσω περισσότερες αρμοδιότητες;

να κάνω πιο πολύ παρέα με τους συνεργάτες μου ή όχι;
να παίξω το παιχνίδι εξουσίας ή όχι;

Αποφάσεις για το πως θέλω να ζήσω:

θέλω να ζω πιο χαλαρά ή να βάζω συνέχεια καινούργιους στόχους;

πως να είμαι ο εαυτός μου;

πως να συμφιλιώσω τα βιώματά μου με την ενήλικη εξέλιξή μου;

Οι Αποφάσεις που έχουμε να πάρουμε ακουμπάνε πάνω σε αλληλένδετα κομμάτια μας. Όλοι θέλουμε να αξίζουμε και να θέλει ό άλλος να συνδεθεί μαζί μας. Πιστεύω στην αγάπη, στην έκφραση όλων των συναισθημάτων, στην αγκαλιά, στην απόλαυση, στην χαρά και στο παιχνίδι. Πιστεύω στην ελπίδα και στην ζωντάνια που έχει ο καθένας να εκφράσει, να μοιραστεί και να βιώσει στη ζωή του!